Mert csoki az akkor is kell, ha az ember mentesen étkezik, hisz tele van CS vitaminnal, melyre a szervezetnek elengedhetetlenül szüksége van. Stresszhelyzetekben bír különösen nagy jelentőséggel, de egy szimpla egyszerű hétköznapi mámornak is tökéletesen megfelel, de a legjobb hétvégén, de nagy sikere van ünnepnapokon is. De, de, de, szóval mindenkor, mindenhol, bárhol és bármikor. Jól tudom, hogy ezzel mindenki egyetért. A mai napon édes kifliket koronáztam meg vele. Komolyan mondom, bearanyozta a napunkat.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék + 2 g a nyújtáshoz
- csipet Eden Premium stevia por
- 150 g cukormentes mandula ital
- 10 g frissen facsart citromlé
- vanília aroma
- negyed csomag sütőpor (3 g)
A töltelékhez:
- 50 g mindenmentes étcsokoládé (Aldi, Choceur)
A kenéshez:
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 10 percig. A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és vágjuk 8 darab egyforma háromszögre. A csokoládét tördeljük apró darabokra és szórjuk meg vele a háromszögeket, majd tekerjük fel, kenjük le kókuszolajjal és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel.
1 darab csokis kifli átlagos tápértéke:
90 kcal, 3,6 g zsír, 10,4 g szénhidrát amelyből poliolok 2,5 g, 4,9 g rost, 2,5 g fehérje
1 darab csokis kifli átlagos szénhidráttartalma:
7,9 g