Ugye, hogy karácsonykor (is) ez a recept (is) alapdarab, mint Kevin a Reszkessetek betörők-ből? Csak, kell és pont. Ha ez készen van, jöhet is a mennyből az angyal. Már a tavalyi gyümölcskuglóf is szuperül sikerült és most is rekordokat döntött a dicséretek száma, amiket bezsebeltem. Nem, én nem ettem belőle az IR-em miatt, de magamnak is el fogom készíteni aszalt sárgabarackkal és aszalt szilvával. Boldog ünnepet!
Hozzávalók:
- 400 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 160 g négyszeres édesítő
- 130 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt
- 35 g friss citromlé
- 1 narancs héja
- 360 g víz (ebből nekem 85 g frissen facsart narancslé)
- csipet fekete só
- 50 g aszalt vörösáfonya
- 50 g Eden Premium kesudió
- 50 g kandírozott gyömbér
- 50 g pörkölt, sótlan földimogyoró
- 70 g mindenmentes étcsokoládé
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál rumaroma
A díszítéshez:
- 70 g mindenmentes étcsokoládé
- 20 g kókuszolaj
Elkészítés:
Daraboljuk apróra a csokoládét (a kesudiót és a mogyorót is lehet darabolni, én nem tettem) és vele együtt keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és dolgozzuk össze alaposan. Sűrű tésztát fogunk kapni. Simítsuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (nekem 31x12 cm) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba) alsó-felső sütéssel. A mázhoz vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat és kenjük a kihűlt sütire. Amint megkötött díszítsük ízlés szerint és vágjuk 18 darab egyforma szeletre.
181 kcal, 7,4 g zsír, 32,7 g szénhidrát amelyből poliolok 12 g, 3,5 g rost, 4 g fehérje