Édes álmok netovábbja egy ilyen minden földi jóságot magába foglaló, mámorba ejtő nyalánkság. Klasszikus almafánk egy kis dióval turbózva, mentesen, egyszerűen lehetetlen vele mellé lőni. Korábban már készítettem egy szuper kis almás változat, az is mennyei manna, de ezt most tényleg jócskán tovább álmodtam és most már bajban vagyok, mert nem is tudom eldönteni, hogy melyik ízlik jobban. Ez az izgalmas kombináció téged is magával fog ragadni. Nálunk fénysebességgel fogyott el az utolsó morzsa is.
Hozzávalók 15 darabhoz:
A tésztához:
- 70 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 3 g Eden Premium eritvia MAX
- 110 g reszelt alma
- 30 g darált dió
- 1 teáskanál rumaroma
- fahéj ízlés szerint
- 30 g sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 50 g langyos, cukormentes mandula ital (Joya), vagy víz
A sütéshez:
- kókuszolaj
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat nemük szerint, majd dolgozzuk össze (az alma a száraz hozzávalókhoz kerüljön). Kanállal szaggassuk forró kókuszolajba és süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Nekem 15 darab fánkom lett.
@edenpremium_hu Itt a farsang…és a diós almafánk is 😍 #bakefree #edenpremium #doughnut #walnutappledoughnut ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy