Nyakunkon a farsangi fánkszezon, ebből az alkalomból készítettem nektek egy különlegesebb receptet, ha már zseniális mestere vagy a csöröge és túrófánk elkésztésének és vágysz egy kis igazán izgalmasra egy kis igazán érdekesre, szemet gyönyörködtetőre és persze finomra. Ne gondoljatok bonyolult és időigényes dologra, hisz pofonegyszerű és szinte fénysebességgel elkészül.
Hozzávalók 6 darabhoz:
A fánkhoz:
- 120 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 120 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
- 6 g Eden Premium eritvia MAX
- fahéj ízlés szerint
- kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 60 g cukormentes szilvalekvár tálkával
A szóráshoz:
- 10 g kókuszliszt
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5 percig (kókuszolaj nem kell bele, az a sütéshez lesz). Száraz felületen nyújtsuk vékonyra és háromféle mérettel (nekem 5-7-9 cm) szaggassunk ki az összes tésztát. A széleit röviden vágjuk be pár helyen, így fognak kialakulni majd sütés közben a szirmok. Úgy állítsuk össze, hogy legalulra kerül a legnagyobb, tegyünk rá egy közepes méretőt és erre jön egy legkisebb. A közepét nyomjuk le az ujjunk végével, hogy jól összetapadjanak a rétegek. Ez lesz 1 darab rózsánk. Készítsük el így az összes tésztát és bő, forró olajban süssük ki. A maradék tésztából formázzunk apró golyókat és ezeket is süssük meg. A közepükbe kanalazzunk szilvalekvárt, tegyünk rájuk pár golyót és szórjuk meg kókuszliszttel.