Mona is imádja a gesztenyés dolgokat, pont úgy, ahogy mi is, így most egy gesztenyés tekercset készített el.
Hozzávalók:
- 15 dkg Bake Free lángos-fánk lisztkeverék
- 20 dkg Bake Free nokedli lisztkeverék
- 3 ek édesítő (1:4)
- kb. 2,4 dl víz
Töltelék:
- 25 dkg gluténmentes,natúr gesztenyemassza
- 2 ek rumaroma
- kb 1-2 ek. növényi tejszín
- 1 ek útifűmaghéj
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.
A töltelékhez az alapanyagokat kikeverjük.
A tésztát lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, majd 6 téglalapra vágjuk.
Mindegyiknek az egyik oldalába teszünk a töltelékből (szépen elosztva), majd két oldalukat behajtjuk és a vékonyabbik oldalról feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.