Mona konyhájában ezúttal egy "sajtos roló" készült természetesen glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentesen.
Hozzávalók:
- 30 dkg Bake Free kelt tészta lisztkeverék
- 1 kk só
- 1 ek gluténmentes sörélesztőpehely
- 6 g sütőpor
- kb. 2,7 dl víz
- 1 ek citromlé
Töltelék:
- 30 dkg növényi cottage cheese
- kb. 3 ek vegán cukormentes majonéz
- + reszelt növényi sajt
- + olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd kinyújtjuk lisztes lapon és csíkokra vágjuk.
Majd a sajtos roló formánkat (egy kúp alakú forma) vékonyan leolajozunk, és a csíkokat szépen feltekerjük.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, és 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a növényi cottage cheest kikeverjük a majonézzel.
Ha megsült és kihűlt a rolónk, akkor leszedjük a formáról, majd megtöltjük a krémmel és a tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk.