Szerelmes szívek vettek le a lábamról, ugyan is újabb Bake-Free csoda született a konyhában. Komolyan bearanyozta a napomat, hiszen a puha sportkenyér lisztkeverékkel álom dolgozni, a végeredmény pedig magáért beszél.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 10 g az alálisztezéshez
- 30 g darált dió
- 220 g meleg víz
- fél csomag sütőpor
- 4 g Eden Premium eritvia MAX
- fahéj
A töltelékhez:
- 20 g őrölt dió
- 3 g Eden Premium eritvia MAX
- 100 g cukormentes lekvár
A díszítéshez:
- 5 g darált dió
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra és kenjük meg a lekvárral. Szórjuk meg a darált dióval, az eritvia MAX-szal és hajtsuk össze. Vágjuk vékony csíkokra (nekem 6 darab lett), a végeiknél sodorjuk meg ellentétes irányban és formáljunk belőlük szíveket. Kenjük meg a felületüket a kókuszolajjal és szórjuk meg darált dióval. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.