Az ilyen szuper fűszeres sajtos falatok mindig, mindenhol megállják a helyüket a Föld kerekén, legyen az egy reggeli, egy vendégség, egy baráti összejövetel, zsúr, vacsora, tejfakasztó, vagy akár csak egy egészen szimpla nap. A zöldfűszeres sajtkrém zseniálisan módon feldobja ezt a finom tésztát, csak vigyázzatok, mert rendkívül gyorsan fogyós étel.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 15 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 4 g Himalája só
- fokhagyma granulátum
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 280 g langyos, cukormentes mandula ital, vagy víz (Joya)
A töltelékhez:
- 120 g mascarpone jellegű krém
- 20 g cukormentes mandula ital
- chili, fokhagyma granulátum, friss, vagy szárított fűszernövények ízlés szerint (oregánó, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma)
- Himalája (vagy parajdi) só
- pár csepp citromlé
A tetejére:
- 7 g híg baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékony téglalap alakúra. A sajtkrémet aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalóval és kenjük egyenletesen a tésztára. Tépkedjünk még rá friss fűszernövényt is. Tekerjük fel (mint a kakaós csigát), kenjük meg vékonyan baracklekvárral (nem kell félni tőle, nem lesz édes) és vágjuk 10 darab egyforma háromszögre. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt.