Ha már így ennyire nagyon benne vagyok legújabb szerelmem, a Bake-Free arany kenyér lisztkeverék receptjeinek nagyüzemi gyártásában, mindenképpen szerettem volna sort keríteni egy házasságos (2 vagy több lisztkeverék felhasználása egyféle tésztához) változathoz is. Mostanában szeretek kísérletezni a párosításokkal (ez az új hobbim) és mindig egyre jobb és jobb tésztákat kapok. Most is így történt. Szuperül lehet vele dolgozni és csudafinom is lett ez a Görögországot idéző gyrosos táska. Csak halkan megjegyezném, hogy illik tzatzikivel fogyasztani.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 100 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 65 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (Aldi)
- 200 g szobahőmérsékletű víz
- Himalája só, fokhagyma granulátum ízlés szerint
A töltelékhez:
- 50 g Eden Premim borsófehérje granulátum
- 150 g forró víz
- 5 g Eden Premium arany lenmagliszt (nem kihagyható)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
- Himalája só, oregánó, füstölt paprika, fekete bors, kömény, bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, koriander ízlés szerint
A kenéshez:
- 4 g kókuszolaj
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig. Addig a töltelékhez keverjük össze a fűszereket, a forró vizet, a préselt fokhagymát és a granulátumot, majd lefedve hagyjuk állni 10 percig. A tésztát száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 36x36 cm-es lett) és vágjuk 4 darab egyforma részre. A granulátumhoz keverjük hozzá az arany lenmaglisztet (ez tartja össze és felszívja sütés közben a folyadékot) és halmozzuk a kockák egyik felére. Nedvesítsük be a széleiket (így jobban összetapadnak majd) és hajtsuk rá a töltelékekre. Kenjük le vékonyan kókuszolajjal, irdaljuk be, díszítsük a széleit kanál élével. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt, alsó-felső sütéssel.