Hozzávalók:
A kalácshoz:
- 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- 200 g langyos víz
- 2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
- 2,5 g kókuszvirág cukor
- 50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és száraz felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.
100 G KALÁCS ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:
183 kcal, 1,3 g zsír, 49 g szénhidrát amelyből poliolok 12,8 g, 3,9 g rost, 4,9 g fehérje
100 g kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 36,2 g
Hozzávalók:
A tojáskrémhez:
- 60 g Eden Premium Hántolt köles
- 2 kávéskanál Eden Premium kurkuma (0,80 g)
- 2 teásklanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (2,6 g)
- 2 kávéskanál Eden Premium fekete só
- pár csepp citromlé ízlés szerint
- 180 g víz
- cukormentes mustár ízlés szerint
Elkészítés:
Mossuk át alaposan a kölest, majd két és félszeres sós vízben fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Keverjük össze a többi hozzávalóval és turmixoljunk össze. Hígíthatjuk tovább vízzel, amennyiben szükséges. Pici mustárt is lehet bele tenni.
AZ EGÉSZ ADAG TOJÁSKRÉM ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:
225 kcal, 1,9 g zsír, 43,2 g szénhidrát, 2,6 g rost, 7,5 g fehérje
Hozzávalók:
A tormakrémhez:
- 50 g blansírozott mandula
- víz
- 2 g Eden Premium konjac liszt
- Himalája só ízlés szerint
- 85 g friss, reszelt torma
- pár csepp ecet
Elkészítés:
Áztassuk be éjszakára a mandulát. Másnap öblítsük át alaposan és öntsük fel annyi friss, tiszta vízzel, hogy 300 g legyen a mandulával együtt. Turmixoljuk alaposan egyneművé. Forraljuk fel a konjac liszttel és a sóval, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a reszelt tormát és az ecetet is.
AZ EGÉSZ ADAG TORMAKRÉM ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:
367 kcal, 22,8 g zsír, 23,5 g szénhidrát, 13,8 g rost, 12,8 g fehérje
Hozzávalók:
A kolbászhoz:
- 100 g Bake-Free Füstös Magyaros fasírt alap köleses
- 7 g Himalája só
- 80 g langyos víz
- 30 g Eden Premium barnarizs (szárazon mérve) (főzve 160 g)
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Csomagoljuk sütőpapírba, vagy alufóliába, formázzunk belőle hengert és párolóedényben pároljuk meg 50 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
AZ EGÉSZ ADAG KOLBÁSZ ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:
438 kcal, 1,3 g zsír, 79,8 g szénhidrát, 13,7 g rost, 13,6 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!