Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Húsvéti vendégváró finomságok

Húsvéti vendégváró finomságok

Közeleg a Húsvét és a vendégsereg, így hát hoztunk néhány mentes finomság ötletet, amivel mindenki szemébe csillogást csalhatsz.

Húsvéti hagyományaink között a locsolkodás és az ezzel járó vendégvárás olykor-olykor fejtörést okozhat a legrátermettebb háziasszonyoknak is, pláne, ha valamilyen oknál fogva ügyelni kell arra is, hogy a nasi mentes legyen. Segítségképpen összeszedtünk jó néhány gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, cukormentes receptet, hogy megkönnyítsük a készülődés időszakát.

Találsz közöttük már jól beváltakat, valamint friss és ropogósakat is, amik még nemrégiben, melegen kerültek ki Orsi konyhájából. Azonban egytől-egyig mind isteni finom, úgyhogy megéri kipróbálni őket, és garantáltan sorban fognak állni az újabb adagokért.

Medvehagymás lapkenyér

Medvehagymás lapkenyér

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékez:

  • fél csomag medvehagyma (50 g)
  • 20 g növényi margarin (Liga)

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat. A neves hozzávalókat is keverjük csomómentesre és melegítsük fel, hogy az élesztő tudjon dolgozni. Keverjük a szárazakhoz és gyúrjuk össze alaposan. Lefedve, meleg helyen kelesszük 45 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra és kenjük meg olvasztott margarinnal (picit hagyjunk meg belőle), szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával. Vágjuk fel kisebb téglalapokra (nekem 30 darab 6x9cm-es lett) és sorakoztassuk őket egymás mellé, élére állítva egy kenyérsütő formába (nekem 9x30 cm-es) és csorgassuk meg a maradék margarinnal. Lefedve kelesszük tovább 15 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd vegyük le a hőfokot 180 fokra és süssük tovább még 35 percig.

Hamis tepertős hajtogatós

Hamis tepertős pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék+60 g a nyújtáshoz
  • 3 g Eden Premium arany lenmagliszt + 13 g víz (ne hagyjátok ki, ez tojás helyett van)
  • 100 g növényi margarin (Liga)
  • 1 g Eden Premium kókuszvirág cukor
  • fél csomag porélesztő (3,5 g)
  • 200 g langyos, cukormentes mandula ital (Joya)
  • 6 g Eden Premium Himalája só

A tepertőhöz:

  • 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • Himalája só, fokhagyma granulátum, feketebors, bükkfán füstölt paprika, ízlés szerint
  • 150 g forró víz
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj(8 g)

A kenéshez:

Elkészítés:

A tésztához langyosítsuk fel a mandula italt a margarinnal, az arany lenmaglisztet keverjük össze a vízzel, majd keverjük össze a száraz hozzávalókat és öntsük hozzá a folyadékot és az arany lenmagos keveréket. Dolgozzuk össze (nem kell gyúrni, csak alaposan összekeverni). Nagyon lágy tésztát fogunk kapni. Lefedve, meleg helyen kelesszük 30 percig. A tepertőhöz keverjük össze a granulátumot sóval és a forró vízzel, majd lefedve hagyjuk állni 10 percig. Csavarjuk ki teljesen belőle a nedvességet és forró kókuszolajos serpenyőben pirítsuk meg. Először be fogja szívni az olajat, majd ki fog belőle párologni a maradék nedvesség, csak ezután fog pirulni. Ez az egész folyamat 5-8 perc lesz. Amikor elkészült keverjük össze ízlés szerint a fűszerekkel és sóval is. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, szórjuk meg a tepertővel, majd kezdjük el hajtogatni. Először a két oldalát hajtsuk be középre, majd a két végét is hajtogassuk be középre, egyiket a másikra téve. Nyújtsuk ki és ezt ismételjük meg. Lefedve, meleg helyen kelesszük tovább 30 percig. Lisztezett felületen nyújtsuk ki ismét és hajtogassuk ismét, majd megint nyújtás. Irdaljuk be és szaggassuk ki (én 5 cm átmérőjű formát használtam és 30 darab pogácsám lett). Sodorgassuk meg a tenyereink szélével az oldalaikat és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le paradicsomszósszal. Lefedve, meleg helyen pihentessük még 30 percig, majd előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt.

Epres-bazsalikomos piskótatekercs

Epres-bazsalikomos piskóta tekercs

A piskótához:

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 120 g Eden Premium eritrit
  • 250 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 250 g növényi margarin (Liga)
  • 200 g eper

Elkészítés:

A tésztához a szilvalekvár kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 45x45 cm lett) és vágjuk 8 darab egyforma kockára. Kenjük meg mindegyiket lekvárral (1-2 teáskanállal) és tekerjük fel. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen, különben szétfolyik. Tegyük egymás mellé a sütőformánkba (én 24x24 cm-eset használtam) és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

Szilvalekváros bukta

Szilvalekváros bukta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztához a szilvalekvár kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 45x45 cm lett) és vágjuk 8 darab egyforma kockára. Kenjük meg mindegyiket lekvárral (1-2 teáskanállal) és tekerjük fel. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen, különben szétfolyik. Tegyük egymás mellé a sütőformánkba (én 24x24 cm-eset használtam) és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

Kakaós kalács

Kakaós kalács

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A tölteléhez:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és 50 fokos sütőben letakarva kelesszük 60 percig, majd osszuk 2 egyforma részre és nyújtsunk belőlük téglalapot (nekem 34x20 cm-esek lettek). Keverjük össze a töltelék hozzávalóit és kenjük meg mindkettőt vele. Tekerjük fel a tésztákat, mint amikor kakaós csigát készítünk, hajtsuk őket U alakba, tegyük egymásra keresztben és négyes fonással fonjuk össze, a végeit pedig hajtsuk alá. Kenjük le margarinnal, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 40 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Vágjuk darab egyforma szeletre.

Kakaós-csíkos zebratekercs

Kakaós-csíkos zebratekercs

HOZZÁVALÓK 2 DARABHOZ:

A tésztához:

A rétegzéshez:

  • 15 g növényi margarin olvasztva (Liga)

A töltelékhez:

  • 100 g cukormentes Szatmári szilvalekvár (Lidl)

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a kakaón kívül a hozzávalókat. Osszuk ketté és az egyikbe gyúrjuk alaposan bele a kakaóport. Mindét tésztát osszuk két-két részre és nyújtsuk őket vékony téglalappá (nekem 19x20 cm-esek lettek). Kenjünk meg egy világos lapot olvasztott margarinnal, tegyünk tá egy kakaósat, kenjük meg margarinnal, jöhet rá a világos, ezt is kenjük meg margarinnal, majd végül helyezzük rá az utolsó kakaós lapot is. Szeljük ketté és késsel vágjuk csíkosra a felső lapot. Fordítsuk csíkokkal lefelé őket, kenjük meg szilvalekvárral és tekerjük fel. Tűzzük meg őket fogpiszkálóval. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel.

A pontos tápértékeket, megtalálod a receptek saját oldalain. Reméljük tudtuk segíteni egy kicsit a készülődésben.

A webshopból mindent be tudsz szerezni, ami a receptekhez kell.

Irány a webshop!

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk