Ahány név, annyi süti, legyen az Kata, Kati, Ádám-Éva, Éva, Zsuzsa, Olga és még folytathatnám. Kitaláltam, hogy egyszer készíteni fogok egy Orsi szeletet, mert az még tudtommal nincs és milyen szuper is lenne, ha a világ első Orsi szelete mindenmentes lenne. De addig is kiválasztottam a Lajcsi nevezetűt és megsütöttem Nektek, háta ismét betalálok vele, háta pont ez valamelyikőtök legnagyobb kedvence. Mi nagyon szerettük.
Hozzávalók:
A lapokhoz: 8 perc 180 fok
- 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 90 g Eden Premium eritvia
- 20 g kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 100 g növényi margarin (Liga)
- 1 teáskanál rum aroma
- 180 g szobahőmérsékletű víz
A krémekhez:
- 1 adag tortakrém
- 2 g céklapor
- 1 evőkanál puncs aroma
A csokimázhoz:
- 70 g mindenmentes étcsokoládé
- 30 g kókuszolaj
Elkészítés:
A tésztához melegítsük fel a vizet a rum aromával és a margarinnal folyékonyra (nem kell felforralni). Keverjük össze a száraz hozzávalókat és öntsük hozzá a margarinos vizet. Dolgozzuk össze alaposan, majd osszuk pontosan 3 darab egyforma részre. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk a formánk (én 24x24 cm-eset használtam) méreténél 1-2 mm-rel nagyobbra (a sütés közben kicsit összemegy) őket. Nem kell megijedni, elsőre kicsit szétesősnek tűnhet a tészta, de mire kinyújtjuk, szépen össze fog állni. Egyesével süssük ki őket egy lapos tepsin előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel, darabonként 8-8-8- perc alatt (nem kell tovább!). Készítsük el a krémet (most nem kell hűtőzni, ahogy a recept írja) és felezzük meg. Az egyikbe keverjünk robotgéppel a puncs aromát és a céklaport. A formánkat béleljük ki gyűrődésmentesen sütőpapírral (így könnyen ki tudjuk majd emelni a sütit) és tegyük bele az első lapot, erre jön a vaníliás krém, majd rá a második lap, puncsos krém és harmadik lap. Vízgőz felett olvasszuk össze a csokit a kókuszolajjal és öntsük a süti tetejére. Egyengessük el és tegyük 2 órára hűtőbe. Vágjuk 21 darab egyforma szeletre.