Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Máglyarakás

Máglyarakás

Ezelőtt még sosem készítettem máglyarakást... Biztosan az volt az oka, hogy eddig kimaradt az életemből, hogy nem igazán kedveltem a mákot. Azután egyszer csak fordult velem egyet a világ és mákrajongó lettem. Szerintetek miért van az, hogy valamit gyermekkorban ki nem állhat az ember, azután valami átkattan, és onnantól kezdve lelkes fogyasztója lesz? 

Visszatérve a süteményre: egyik nap az internetet bújva megláttam egy máglyarakás receptet, és onnantól fogva nem volt más út; azonnal el kellett készítenem. Természetesen egészségtudatosabb változatot kreáltam és bevallom, irtó jól sikerült! Mindenkinek ízlett. A nem mentesen étkező ismerőseim is nagy örömmel lapátolták befelé. ????

Hozzávalók:

KIFLI

ALMÁS RÉTEG

  • 2 db alma 450 g
  • 50 g négyszeres édesítő
  • 20 g margarin
  • fahéj
  • citromlé

MÁK

  • 150 g mák
  • 50 g eritvia
  • fahéj
  • citromhéj

ÖNTET

  • 5 dl mandulatej
  • 3 darab tojás sárgája
  • 30 g eritvia
  • vanília aroma

HAB

 

Elkészítés:

4 db kiflit sütöttem a lisztből a címkén lévő recept alapján annyi különbséggel, hogy tettem hozzá egy pici stevia port, hogy édesebb legyen. Amikor kihűt felszeltem karikára. Az almákat feldaraboltam és megpároltam margarinnal, fahéjjal, eritviával. A mandulatejet összekevertem az eritviával, aromával a tojások sárgájával. Egy formát kibéleltem sütőpapírral beletettem a kiflikarikák felét, leöbtöttem a tojásos tej felével, erre került az alma. A mákot összekevertem az eritviával, a fahéjjal és a citromhéjjal és az almára szórtam. Erre jött a maradék kifli és rácsorgattam egyenletesen a maradék tojásos mandulatejet. Beraktam 30 percre a sütőbe (180 fok, sima aló-felső). A tojás fehérjét felvertem pici sóval habbá majd apránként hozzáadtam (közben ment a robotgép) a tápióka keményítővel és stevia porral kevert eritviát is. Kb. 30-40g 100% szilvalekvárt kikevertem csomómetesre vízzel és rákentem a meleg kiflikre, erre ment a tojáshab és visszaraktam 10 percre a sütőbe.

 

Máglyarakás

Jó étvágyat!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!