Ezúttal nem bonyolítottam túl a dolgokat. És javaslom ti se tegyétek, mert időből van a legkevesebb. Ez a pizzás csónak nem csak azért olyan szuper, mert gyorsan kész van, de isteni finom is és laktató is. Szuperül szeletelhető és azzal tölthetitek meg, amivel csak szeretnétek. Pont mint a pizzánál. Így akár kedvenc pizzáitokat is újragondolhatjátok csónak formájában. Ez lett az én változatom, nagyon finomra sikerült. De biztosan fogok még kísérletezni vele.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék + 8 g a lisztezéshez
- negyed csomag sütőpor (3 g)
- 2,5 g Himalája só
- fokhagyma granulátum ízlés szerint
- 175 g langyos, cukromentes mandula ital (Joya)
A töltelékhez:
- 100 g Sempre Napoli - Basilico paradicsomszósz
- bors, fokhagyma granulátum, cayenne bors ízlés szerint
- pritaminpaprika 40 g
- lilahagyma 30 g
- paradicsom 30 g
- friss bazsalikom
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra. Kenjük meg paradicsomszósszal, pakoljuk meg a zöldségekkel, tépkedjünk rá friss bazsalikomot. Mindkét hosszabbik oldalát sodorjuk fel picit és a végeit csípjük össze, majd rögzítsük azokat fogpiszkálók segítségével. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. Vágjuk 6 darab egyforma szeletre.