Minden évszak elengedhetetlen party kelléke a sajtos rúd. Korábban már készítettem egy másik, hasonló receptet is, sajtos-mandulás rúd néven fut itt a blogon és tudom, hogy nagyon szeretitek, de sokatoknak nem fér bele a diétájába a mandula, ezért elkészítettem mentesen is. Igen, mandula joghurtot tettem bele, mert pont nem kaptam kókuszosat (pedig égre földre kerestem), de azzal is tökéletesen el lehet készíteni, viszont a mandulással is finom (annak, aki eheti). Most már mindenkinek jöhet a party.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék + 15 g a lisztezéshez
- negyed csomag sütőpor (3 g)
- 30 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 90 g langyos, cukormentes mandulajoghurt (Aldi Natur Aktiv), cserélhető kókuszjoghurtra (Aldi Natur Aktiv)
- 5 g Himalája só
- 30 g reszelt, növényi sajt
A tetejére:
- szezámmag, fekete szezámmag
- 20 g cukormentes mandulajoghurt
- füstölt fűszerpaprika
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 10 percig. Lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk 25 egyforma darabra. A tészta nagyon eltér a megszokottaktól, nagyon laza, de szépen lehet vele dolgozni, össze fog állni mire kinyújtjuk. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Én lisztes késsel nyúltam alájuk, így egyben maradtak. A joghurtot keverjük össze a fűszerpaprikával és ecsettel kenjük le a rudakat, majd szórjuk meg őket szezámmagokkal. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 10 perc alatt (nem kell neki több!!), alsó-felső sütéssel.