Van már egy szuper lekváros bukta recept, de azt élesztővel késztettem, ez a finomság pedig most sütőporral készült, arra az esetre, ha inkább sietnétek. Valamint ismét stevia porra édesítettem, mert egészen megkedveltem a vele való sütögetést és szeretném, ha Ti is ráéreznétek. Ne feledjétek, ez egy kenyér lisztkeverék, így ropogósabbra sül a belőle készült étel, de nekünk nagyon ízlett. Szerintem próbáljátok ki mindkettőt és döntsetek, melyik ízlik jobban. Mindkét változatnál lényeges pont, hogy sűrű legyen a lekvár, amivel dolgoztok.
Hozzávalók:
- 300 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 mokkáskanál Eden Premium stevia por
- 320 g meleg, cukormentes mandula ital (Joya)
- 100 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- 210 g cukormentes szilvalekvár (Lidl, Szatmári)
Elkészítés:
A tésztához a szilvalekvár kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 45x45 cm lett) és vágjuk 8 darab egyforma kockára. Kenjük meg mindegyiket lekvárral (1-2 teáskanállal) és tekerjük fel. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen, különben szétfolyik. Tegyük egymás mellé a sütőformánkba (én 24x24 cm-eset használtam) és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.