Rajongok a dióért és a szilvalekvárért, hát még a szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverékért. Eme finomság megihletője is az a vágyam volt, hogy egyesítsem a három hozzávalót (mert ilyen még nem volt) és, hogy izgalmas is legyen, hát tekertem rajta egyet-kettőt. „Mondanom” sem kell, hogy a végeredmény gyorsan „elpárolgott”, helyette viszont bezsebelhettem a dicséreteket.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- fél csomag sütőpor
- 30 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 20 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi, konzerves Asia)
- 260 g langyos víz
- 1 evőkanál vanília aroma
- fahéj
A töltelékhez:
- 40 g őrölt dió
- 100 g sűrű, házi cukormentes (édesítőszertől is mentes) szilvalekvár (Lidl Szatmári)
- 30 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi, konzerves Asia)
- fahéj
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 5-10 percig. Száraz felületen nyújtsuk téglalap alakúra (nekem 48x38 cm-es lett) és vágjuk 2 egyforma részre. Az egyik lapot kenjük meg a lekvárral és szórjuk meg őrölt dióval, fahéjjal. Tegyük rá a másik lapot és vágjuk 30 darab egyforma vékony csíkra. Helyezzük őket megtekerve szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. Ha keményebbre, roppanósabbra szeretnéd, sütheted tovább.