Amikor elkezdtem kísérletezni a Bake-Free Piskóta-Muffin liszttel, és sikerült egy egész jó állagú tésztát készítsek tojással (lásd előző receptjeim közül a mákos citromos kockát), már gondolkodtam is a következő finomságon. Bevallom, hogy utána végignéztek egy-két sikertelen próbálkozást a konyhámban lakó edények, fakanalak…Cifrábbnál cirfább „irgum-burgum”-ok után azonban jött ez a süti… És jó lett. Nagyon büszke voltam…
Hozzávalók:
TÉSZTA
- 2 db tojás
- 100 g vaj
- 60 g négyszeres édesítő
- 1 dl tej
- 250 g Bake-Free piskóta liszt
- 1 tasak sütőpor
TÚRÓS RÉSZ
- 200 g habtejszín
- 300 g túró
- 40 g négyszeres édesítő
- pár csepp citromlé
- 1 ek vanília
- 5 g útifűmaghéjliszt
- málna
Elkészítés:
A tojásokat és az olvasztott vajat összekevertem (robotgéppel), ehhez jött az eritvia és a tej. Amikor csomómentes lett, hozzáadtam a sütőporos lisztet kis adagokban. Sütőpapíros tepsiben megsütöttem (alsófelső, 180 fok, 25 perc). Sűrű a nyers tészta, de nagyon finom lesz és jó állagú megsülve. A túrót összekevertem citromlével, citomhéjjal és eritviával turmixban, de csak annyira, hogy kicsit legyen krémes. Ehhez jött a keményre felvert tejszínhab és az útifűmaghéjliszt. Megtöltöttem a piskótát és a tetejét is megkentem egy picit. Én málnát tettem rá.