Tudom, hogy a Valentin napozás amerikai szokás és mi magyarok vagyunk, de én szeretem. Először általános iskolában hallottam róla, az angol tanítónőmtől meglepő módon angol órán. Akkor még az a mendemonda járta, hogy Valentin napon szoktak névtelen szerelmes levelet, vagy képeslapot adni-kapni a szerelemesek. Hát engem elvarázsolt ez a szép szokás és alig vártam, hogy egyszer én is névtelen, szerelmes képeslapot kapjak egy titokzatos ismeretlentől. Idő közben nagyobb szerepet kapott ez a nap a magyarok életében is, romantika, izgatott várakozás lengi körül és mostanság nemcsak a szerelemesek, hanem a szeretet ünnepévé is vált. Jó érzés megajándékozni szeretteinket egy finom kis aprósággal, így erre az alkalomra készítettem Nektek ezt a finom muffint, hátha kedvet kaptok egy kis mentes, Valentinos, nem csak szerelmes sütögetéshez.
Hozzávalók:
A muffinhoz:
- 100 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 50 g Eden Premium mandulaliszt
- 60 g Eden Premium eritrit
- 40 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (Aldi)
- pár csepp mandula aroma
- 1 teáskanál csokoládé, vagy rum aroma
- 80 g szobahőmérsékletű víz
- negyed csomag sütőpor (3 g)
- 8 g kakaópor
A krémhez:
- 50 g Eden Premium blansírozott mandula
- 25 g négyszeres édesítő
- 1 teáskanál vanília aroma
- pár csepp citromlé
- 30 g sűrű kókusztej (konzerves Aldis)
- 2 g Eden Premium konjac liszt
- 1 g céklapor
- 40 g víz
A marcipánszívhez:
- fél adag házi marcipán
- pár csepp málnapiros ételfesték
- 10 g tápióka keményítő
- tápióka keményítő a nyújtáshoz
A díszítéshez:
- Eden Premium kakaóbab töret
- liofizált (fagyasztva szárított) tőzegáfonya
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A muffinokhoz keverjük össze a hozzávalókat (először külön a nedveseket és a szárazokat, majd egybe) és kanalazzuk 7 darab szilikonos muffinformába őket. Nem kell megijedni, sűrű a tészta. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre őket 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A krémhez áztassuk be a mandulákat pár óra vagy éjszakára tiszta vízbe, majd öblítsük át friss, tiszta vízzel és turmixoljuk krémesre a többi hozzávalóval. Töltsük zsákba és díszítsük vele a kihűlt muffinokat. A marcipánhoz turmixoljuk össze a hozzávalókat és tegyük legalább két órára hűtőbe, vagy elkészíthetjük előző nap. Tápióka keményítővel enyhén megszórt felületen nyújtsuk ki és szaggassuk az összeset szív alakúra. Díszítsük vele és liofilizált tőzegáfonyával, kakaóbab törettel és kókuszreszelékkel a muffinokat.
154 kcal, 8,9 g zsír, 24 g szénhidrát amelyből poliolok 12 g, 3,5 g rost, 4,7 g fehérje