Annyian kérdezitek, hogy a linzer receptben mivel tudnátok helyettesíteni a mandulalisztet, így most Valentin nap alakalmából hoztam Nektek egy szuper példát. Azért a kókuszlisztet választottam a mai főszereplőnek, mert ez az, amit a legtöbben fogyaszthattok. Ez az én ajándékom Nektek erre a szép napra. A töltelék pedig valami fenomenálisra sikerült, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
A linzerhez:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék+12 g a nyújtáshoz
- 45 g négyszeres édesítő
- 20 g kókuszolaj
- 30 g Eden Premium kókuszliszt
- 120 g langyos víz
- 1 teáskanál vanília aroma
A töltelékhez:
- 40 g cukor és édesítőszermentes szilvalekvár (Szatmári, Lidl)
- 20 g mindenmentes étcsokoládé (Choceur, Aldi)
- 20 g cukormentes mandulaital (Joya)
- leheletnyi Eden Premium stevia por (opcionáis)
A díszítéshez:
- 45 g mindenmentes étcsokoládé (Choceur, Aldi)
- 20 g cukormentes mandulaital (Joya)
- liofilizált (fagyasztva szárított) tőzegáfonya
Elkészítés:
A linzerhez keverjük össze a hozzávalókat és hűvös helyen pihentessük 10 percig. Mérjük ki a 12 g lisztkeveréket egy tálba és apránként adagolva nyújtsuk vele vékonyra a tésztát. Először szétesőnek fog tűnni a tészta, de minél többet dolgozunk vele, annál jobban össze fog állni és szép sima lesz. Szaggassuk ki az összeset szív alakúra (én 6x7 cm-es formát használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre 10 perc alatt. Nekem 13 pár lett. A töltelékhez vízgőz felett melegítsük össze a hozzávalókat és keverjük simára. Ha nem elég édes, lehet bele stevia port keverni, de csak óvatosan, mert nagyon édes és erős mellékíze lesz, ha sok kerül bele. Töltsük meg vele a kihűlt kekszeket. A díszítéshez olvasszuk össze vízgőz felett a csokoládét és mandula italt, keverjük simára és díszítsük vele a kekszeket. Szórjuk meg liofilizált tőzegáfonyával.
87 kcal, 3,7g zsír, 13,9 g szénhidrát amelyből poliolok 5,5 g, 2,6 g rost, 1,7 g fehérje