Szerettem volna valami nyers és hozzáadott édesítő mentes finomságot készíteni és ezt a csodás, frissítő desszertet sikerült kreálnom. Nagyon megszerettem és arra jöttem rá, hogy tökéletes kiétkezésekre (7 és fél darab golyót ehetek meg belőle), vagy ebéd utáni nasinak, ráadásul könnyen hordozható, multifunkcionális édesség.
Hozzávalók 16 darab golyóhoz:
- 2 darab közepes alma nagylyukú reszelőn lereszelve (213 g)
- 1 darab répa kislyukú reszelőn lereszelve (tisztítva 80 g)
- 100 g blansírozott mandula durvára darálva
- 1 evőkanál Eden Premium arany lenmagliszt (8 g)
- 10 g Eden Premium mandulaliszt a forgatáshoz
Elkészítés:
Keverjük össze az almát, a répát, az arany lenmaglisztet és a darált mandulát. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd formázzunk belőle golyókat és hempergessük meg mandula lisztben. Tipp: Forgathatjuk kókuszreszelékbe, vagy kakaó porba is.
1 darab almás répás mandulagolyó átlagos tápértéke:
48 kcal, 3,2 g zsír, 2,7 g szénhidrát, 1,5 g rost, 1,7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!