Kitaláltam, hogy én bizony tésztasalátát fogok ebédelni és nálam alap hozzávaló ilyenkor az avokádó. Amúgy is kár lenne melegíteni, hisz annyi hasznos tápanyagot tartalmaz. Most a quinoa tésztára esett a választásom, mert most éppen ez a kedvencem (egyébként ez napról napra változik a bőséges választéknak köszönhetően).
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 darab érett avokádó (a belseje 148 g)
- 1 darab lime leve (15 g)
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)
- 12 darab koktélaparadicsom (124 g)
- 1 csomag Eden Premium quinoa spagetti tészta
- Himalája só
- cukormentes mustár ízlés szerint
- zöld fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát. Én eltördeltem előtte apróbbra. A többi hozzávalót a paradicsom kivételével tegyük késes aprítóba és dolgozzuk krémesre. Ha szükséges hígítsuk vízzel, vagy növényi tejjel (én vízzel tettem). Szeleteljük fel a paradicsomokat és keverjük össze a tésztával és a szósszal. Díszítsük friss fűszernövényekkel.
Az egész adag tészta átlagos tápértéke:
1093 kcal, 31,8 g zsír, 163,7 g szénhidrát, 32,3 g rost, 32 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!