Ez az A recept, ami egytől-egyig mindenkit elkápráztatott. Váltig állítja minden kóstolóm (elég sok van), hogy ez tényleg olyan, ha nem jobb, mint az eredeti. Meg nem mondanák róla, hogy gluténmentes, hisz olyan puha és finom, hogy az valami elképesztő. Tényleg szó szerint le voltak döbbenve. Én, mint az alkotó azt is elárulom, hogy nekem egy élmény volt ezeket a kis bagel-elket készíteni, álom a tésztája, álom az állaga, nem főtt szét, főzés után is kezelhető volt, hát ilyen még a mesében sincs, most komolyan.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 250 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium útifű maghéj liszt
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- 6 g Himalája só
- 10 g cukor
- 200 g langyos víz
- 10 g olaj + a formázáshoz
A főzéshez:
- 2 l víz
- 2 evőkanál cukor
A díszítéshez:
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5 perc alatt, amíg egynemű és teljesen sima lesz. Olajos felületen, olajos kézzel dagasszuk át a tésztát. Vékonyan olajozott edényben, konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig. Olajozott felületen, olajos kézzel formázzunk belőle 6 darab zsemlét, majd az ujjunkkal lyukasszuk át a közepüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin kelesszük tovább 50 fokos sütőben 15 percig. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele cukrot és egyesével minden bagel mindkét oldalát főzzük 30 másodpercig a gyöngyöző vízben. Óvatosan, lecsepegtetve tegyük vissza őket a vízből a tepsire (még mindig szilikonos sütőpapírral bélelt) és kenjük meg vékonyan ketchuppal, majd szórjuk meg szezámmaggal és chiamaggal. Előmelegített 220 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt. Rácson hagyjuk kihűlni.
@edenpremium_hu Basic Bagel 😍 Készítsd el velünk! #edenpremium #foodtiktok #basic #bagel ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey