Varázsolódjunk el egy pillanatra, vagy akár többre is a kék lagúna hangulatába egy kis mentes finomsággal. Jöhet? Kész, tűz, rajt! Kókuszdió, tengerpart, csokoládé, napsütés, lágy szellő, nyugalom, csend, fehér homok, függőágy, madárcsiripelés, szalmakalap, napszemüveg, egy jó kis illatos napolaj és most lelassul az idő és itt maradunk egy jó ideig. Úgy kábé egész nyáron. Meg ősszel és télen. Talán a tavaszt is itt tölthetjük.
Egyébként egy roppant egyszerű és brutálisan finom desszertről van szó, maga a piskóta annyira pihe-puha, hogy az valami hihetetlen, tényleg, mint a mesékben. A kókuszkrém is szenzációs, pont a napsütötte tengerpartos feelinghez illik, de persze nemcsak ott fog levenni a lábadról, hanem a világ összes táján, ezt garantálom.
HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
A piskótához:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 9 g Eden Premium eritvia MAX
- 12 g kakaópor
- csipet Eden Premium feketesó
- fél csomag sütőpor
- 250 g cukormentes mandula ital (Joya)
- 10 g kókuszolaj folyékony állapotban
A krémhez:
- 1 adag kókuszkrém (én az eritvia MAX-os változatot csináltam meg)
A mázhoz:
- 100 g vegán, cukormentes csokoládé (Aldi Choceur)
- 20 g kókuszolaj
- 5 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a krémet a leírás szerint. A piskótához keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és egyengessük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeljük óvatosan 2 lappá. Kenjük az egyik lapra a krémet, majd borítsuk rá óvatosan a tetejét. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze a kókuszolajjal, kenjük a piskótára és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Meg lehet várni, amíg megköt rajta a máz, persze mi képtelenek voltunk. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.
Jó étvágyat kívánok!
@edenpremium_hu Bounty szelet 🌴🥥 #sugarfree #edenpremium #veganrecipes #glutenfree #bakefree ♬ Sunny - Ikson