A nokedli egy igazán kedvelt étel nemcsak általam, hanem a magyar gasztronómiában is. Számtalan ínycsiklandó fogás alapja. Legjobban paprikás krumpliban főve szerettem, de erről végleg le kellett mondanom. A nokedli viszont maradhatott a Bake Free lisztkeveréknek (valamint az Eden Premiumnak és nekem) köszönhetően. Most egy szupergyors változatot készítettem belőle. Mondanom sem kell ez is gyorsan elfogyott.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 336 g mirelit brokkoli
- 4 db csiperkegomba (64,2 g tisztítva)
- 2 evőkanál ételízesítő
- 2 teáskanál Himalája só ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma (13,4 g tisztítva)
- 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék + 190 g víz + 3-6 g Himalája só ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztkeveréket a hozzávalókkal majd nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó, forrásban lévő vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (k.b.1-2 perc), majd öblítsük le hideg vízzel. A gombát, a brokkolit, a préselt fokhagymát és a fűszereket pároljuk össze. Tálaljuk együtt.
1 adag a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
247 kcal, 1,75 g zsír, 48,8 g szánhidrát, 4,9 g rost, 6,4 g fehérje
100 g kész, kifőtt, a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
132 kcal, 0,9 g zsír, 26,1 g szénhidrát, 2,6 g rost, 3,4 fehérje
1 adag brokkolis gombás nokedli átlagos tápértéke:
325 kcal, 1,9 g zsír, 58,3 g szénhidrát, 10,4 g rost, 13,8 g fehérje
1 adag brokkolis gombás nokedli átlagos IR diétában számolandó szénhidráttartalma: 53,3 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!