Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Csőben sült feketebab tészta

Csőben sült feketebab tészta

Amióta megjelent a feketebab tészta a kínálatunkban, csak azt eszem. Egyszerűen nem tudok róla leszokni. Nagyon örülök neki, hogy ekkora választékot tudunk Nektek nyújtani a gluténmentes, vegán, lassúfelszívódású tésztáinkból (IS), mert én aztán igazán át tudom érezni azt, amikor nem tud mit enni az ember, vagy csak nagyon kevés alapanyagból választhat. Tudjátok az az igazság, hogy pont ezért gyártunk ennyi féle terméket, hogy ne érezzétek magatokat hátrányban semmilyen szempontból az allergiátok, diétátok miatt. Most összesen 24 féle Eden Premium tésztából tudtok választani. Ugye milyen csodás?
A receptem pedig most is egy nagyon gyors tésztaétel.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • fél csomag Eden Premium feketebab tészta (100 g)
  • fél konzerv hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (212 ml)
  • 1 kisebb darab cukkíni (végei nélkül 224 g)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 90,5 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 8 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • Himalája só, feketebors, bazsalikom ízlés szerint

A besamelhez:

  • 50 g növényi margarin
  • 300 ml növényi cukormentes ital (én mandulaitalt használtam)
  • 25 g Eden Premium quinoaliszt
  • 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • pár csepp citromlé
  • Himalája só, fehérbors, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

A besamelhez olvasszuk fel a margarint és pirítsuk meg rajta a lisztet. Öntsük fel forró növényi itallal és folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük a kívánt sűrűségűre. Fűszerezzük ízlés szerint és keverjük el benne a sörélesztő pelyhet és a citromlevet is. Főzzük meg a tésztát és öblítsük át hideg folyóvíz alatt. Pirítsuk meg az próra vágott hagymákat a kókuszolajon, majd tegyük hozzá a reszelt cukkínit is. Fűszerezzük ízlés szerint és főzzük össze a hámozott, darabolt paradicsommal. Keverjük össze a tésztával, kanalazzuk egy jénaiba, öntsük rá a besamelt és 200 fokon légkeveréssel süssük készre 20 perc alatt.

Csőben sült feketebab tészta

Csőben sült feketebab tészta

Csőben sült fektebab tészta

1 adag csőben sült feketebab tészta átlagos tápértéke:
619 kcal, 23,9 g zsír, 58,3 g szénhidrát, 19,5 g rost, 24,3 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.