Mindig is szerelmese voltam a marcipánnak és valamelyik nap pont egy cukrászda mellett haladtam el. A kirakatban csodás figurák kacsintgattak rám, így gondoltam egy életem egy halálom megpróbálok cukormentes marcipánt készíteni. Maximum nem sikerül. Ahogy a konyhába értem bele is vágtam és csodák csodájára, elsőre sikerült, pedig azt hittem sokat kell majd vele kísérleteznem, mert olyan nehéznek tűnt. De nem az. Ami pedig a legjobb, hogy lehet formázni is, totál olyan, mint az eredeti.
Hozzávalók:
- 100 g Eden Premium mandulaliszt
- 60 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- csipet aszkorbinsav
- 10 g kókuszolaj
- pár csepp mandula aroma
- 30 g víz
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és késes aprítóval dolgozzuk össze. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl krémes, ne dolgozzuk túl, mert akkor elveszti a jellegét és nem lehet szépen formázni. Tekerjük folpackba és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.