Hozzávalók:
- 32,5 dkg Bake Free kelt tésztaliszt
- 4 g sütőpor
- 2,5 dkg édesítő (1:4)
- 2,5 dl víz
-
1 ek citromlé
Töltelék: - 5 dkg darált dió
- 3 dkg holland kakaópor
- 3 dkg édesítő (1:4)
- kb.0,4 dl rizstejszín (ne legyen folyós a töltelék)
- + rizstejszín a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd 6 részre osztjuk a tésztát.
A tészta darabok közepére az előzőleg kikevert dió-kakaópor-édesítő-rizstejszín keveréket betöltjük.
Gombócokat formázunk belőlük.
Majd mindegyiket téglalap alakba kinyújtjuk. A közepükbe 4-5 vágást ejtünk. Majd megcsavarjuk. Végül a csavart rudat kör alakba összerakjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük.
180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.