Feje tetejére állt a világ! Ezt is csak én találhattam ki! Azzal eddig is tisztában voltam, hogy már régóta kapható édes feltéttel lángos, de, hogy a tészta is édes legyen.... No nem akkora találmány, csak néha elképedek sajátos ízlésű fantáziámon. Most ezt a lángost a fánk receptje alapján készítettem és édes mandulakrémmel imitáltam hozzá a tejfölt. Darált török mogyoró és Eden Premium bio kakaóbab töret keverékével díszítettem. Innentől kezdve szabad az út a további feltétekhez. Ti mivel készítenétek?
Hozzávalók
A tésztához (1 darabhoz):
- 60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- kókuszolaj a sütéshez
A krémhez (2 adaghoz):
- 50 g blansírozott mandula
- 20 g négyszeres édesítő
- 1 teáskanál vanília aroma
- pár csepp citromlé
- 40 g víz
Elkészítés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagra. Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát. A krémhez turmixoljuk össze alaposan a hozzávalókat, majd kenjük rá a kisült lángosra. Díszítsük kedvünk szerint.
Jó étvágyat!
65 g szénhidrát amelyből poliolok 20,9 g, 8,7 g rost, 10,5 g fehérje