Epres szelet glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentesen. Itt a legújabb süti a Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverékből!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 105 g Eden Premium ertirit
- 15 g kakaópor
- 340 g szobahőmérsékletű víz
- 1 csomag bourbon vanília aroma (5 g)
- a tepsi kikenéséhez 1 g Ekókuszolaj
A krémhez:
- 200 g Eden Premium hántolt köles
- 200 g kókuszkrém
- 400 g víz
- 160 g Eden Premium eritrit
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 csomag bourbon vanília aroma (5 g)
A gyümölcszseléhez:
- 500 g víz
- 100 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 6 g Eden Premium agar-agar
- 250 g eper félbe vágva
- 100 g eper a zselébe
Elkészítés:
Keverjük össze az alap hozzávalóit és öntsük egy 24x24 cm-es kókuszolajjal vékonyan kikent tepsibe. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 25 perc alatt (tűpróba). Addig mossuk át a kölest alaposan forró folyóvíz alatt, majd tegyük fel főni a többi hozzávalóval elkeverve. Fedő alatt lassú tűzön főzzük készre körülbelül 15 perc alatt. Lefedve hagyjuk langyosra hűlni, majd turmixoljuk krémesre (puding állagú legyen). Ha szükséges hígíthatjuk pici vízzel. Öntsük a kihűlt süteményre. Helyezzük rá tetszőlegesen a félbevágott epreket. A zseléhez turmixoljuk le a 100 g epret és öntsük egy lábasba. Keverjük össze a többi hozzávalóval és folyamatos kevergetés mellett forraljunk rajta egyet és öntsük a süteményre. Pár óra alatt megszilárdul. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.
1 darab epres szelet átlagos tápértéke:
141 kcal, 4,4 g zsír, 44 g szénhidrát amelyből poliolok 22,7 g, 2,8 g rost, 3,2 g fehérje
1 szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,3 g
Jó étvágyat kívánok!