Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Epres-túros galette

Epres-túros galette

Kérték, hát megcsináltam. Miért is ne. Soha nem ettem még és kíváncsi voltam milyen lehet. Tavasz van és eper szezon, így egyértelmű volt, hogy epres lesz a süti, de most az benne a különleges, hogy végre valahára sikerült nagyon finom mandulaitalt készítenem (juhéééj ) ezért azt sem hagyhattam ki belőle. Mivel nincs összehasonlítási alapom azt nem tudom megmondani mennyire hasonlít az eredeti változatára, de azt el tudom mondani, hogy nagyon finom, megéri kipróbálni. A Bake-Free finomságokhoz híven gyorsan el is készült, ami azt eredményezte, hogy már a következő sütin kattognak az agytekervényeim, de ez a galette is „újrasütős” lesz.

Mandulatej:

Hozzávalók:

  • 100 g blansírozott mandula
  • 1 g Eden Premium konjac liszt (fél kávéskanál)
  • 8 dl víz
  • csipet Himalája só
  • csipet aszkorbinsav

Elkészítés:

A mandulát érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, de, ha elmarad az sem baj. Tegyük turmixgépbe a mandulát és a konjac lisztet és dolgozzuk krémesre. Ezután 2 dl-enként adagoljuk hozzá a vizet folyamatosan összedolgozva a legnagyobb fokozaton. Amint elkészült sűrű szűrőn keresztül szűrjük le. Nekem nem volt rá szükségem, mert ezzel a módszerrel teljesen pépesítettem a mandulát (gyengébb teljesítményű turmix esetén viszont szükséges lesz a szűrés), így egy igen gazdag italt lett. 1 liter tejet kapunk belőle.

Túró:

Hozzávalók:

  • 50 g Eden Premium hántolt köles
  • 1,5 dl natúr mandulatej
  • 45 g Eden Premium eritrit
  • 10 g kókuszolaj (elhagyható, de finomabb vele)
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Tegyük egy lábasba az összes hozzávalót és lassú tűzön fedő alatt főzzük puhára 15-20 perc alatt, majd hagyjuk állni lefedve további 10 percig.

Tészta:

Hozzávalók:

Egyéb hozzávalók:

  • 100 g eper

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk kb. 1 cm vastag kör alakúra. Kanalazzuk rá a túrót, szeleteljük rá az epret, majd hajtsuk rá a tészta széleit. Szilikonos sütőpírral bélelt tepsin előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.

Epres-túros galette

1 szelet átlagos tápértéke:

139 kcal, 6,5 g zsír, 27,3 g szénhidrát amelyből poliolok 11,2 g, 2,2 g rost, 3 g fehérje

1 szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 16,1 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben az eper), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.