Annyira cukik ezek a kis pálcikás édességek, hogy majd’ elolvadok tőlük. A legjobb az bennük, hogy százféle variációval díszíthetőek. Ma kétféle mentes receptet is hoztam nektek hozzájuk. Elkészíthetitek az alaprecept szerint eritrittel édesített verziót, és a picit extrázott, eritvia MAX-osat is. Mindkettő szuperfinom és csodaszép lesz feldíszítve, hát még ha tudnátok milyen finomak is.
Fánknyalóka eritvia MAX-szal
Hozzávalók 16 darabhoz:
A fánkhoz:
- 120 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 120 g langyos, cukormentes mandula ital (Joya)
- 6 g Eden Premium eritvia MAX
- csipet Himalája só
- kókuszolaj a sütéshez
A csokiréteghez:
- 50 g mindenmentes csokoládé (Aldi Choceur)
- 20 g kókuszolaj
A díszítéshez:
- Eden Premium kesudió apróra törve
- kókuszreszelék
- durvára őrölt dió
Elkészítés:
Keverjük össze a fánk hozzávalóit és pihentessük 5 percig (kókuszolaj nem kell bele, az a sütéshez lesz). Osszuk pontosan 16 darab egyforma részre, formázzunk belőle golyókat és bő, forró kókuszolajban süssük ki őket pár perc alatt. A csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk össze a csokit a kókuszolajjal, várjuk egy picit, amíg visszasűrűsödik. Mindegyik fánkba szúrjunk egy pálcikát, mártsuk bele a csokiba és hempergessük meg őket kesudióban, vagy, kókuszreszelékben, vagy dióban.
Hozzávalók 16 darabhoz:
A fánkhoz:
- 120 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 120 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
- 20 g Eden Premium eritrit
- a sütéshez Eden Premium kókuszolaj
A csokiréteghez:
- 50 g mindenmentes csokoládé (Aldi Choceur)
- 20 g Eden Premium kókuszolaj
A díszítéshez:
- Eden Premium kesudió apróra törve
- kókuszreszelék
- durvára őrölt dió
Elkészítés:
Keverjük össze a fánk hozzávalóit és pihentessük 5 percig (kókuszolaj nem kell bele, az a sütéshez lesz). Osszuk pontosan 16 darab egyforma részre és formázzunk belőlük golyókat. Bő, forró olajban süssük ki pár perc alatt. Amint langyosra hűltek szurkáljuk fel őket saslik pálcára. A csokoládét gőz felet olvasszuk össze a kókuszolajjal, várjuk egy picit, amíg visszasűrűsödik. Mindegyik fánkba szúrjunk egy pálcikát, mártsuk bele a csokiba és hempergessük meg őket kesudióban, vagy, kókuszreszelékben, vagy dióban.
1 darab eritrites fánknyalóka átlagos tápértéke olajban sütés nélkül, csokiba mártva, díszítés nélkül:
51 kcal, 2,4 g zsír 6,3 g szénhidrát amelyből poliolok 1,3 g, 1,4 g rost, 0,9 g fehérje
1 darab ertrites fánknyalóka átlagos felszívódó szénhidráttartalma olajban sütés nélkül, csokiba mártva, díszítés nélkül:
5 g
Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:
@edenpremium_hu Fánknyalókák Orsitól 😍 #edenpremium #bakefree #doughnut #veganrecipes #plantbased ♬ Cooking - AShamaluevMusic