Fordított almás répa torta (glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
Hozzávalók:
- 2 db alma ( megpucolva, cikkekre vágva)
- 35 dkg Bake Free piskóta – muffin lisztkeverék
- 1 ek vanília aroma
- 10 dkg reszelt répa
- 2,5 ek édesítő (1:4)
- 4,5 dl rizstej vagy kókusztej
- + margarin a kenéshez
- + édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
Az almán kívül az összes alapanyagot egy tálban alaposan kikeverjük.
Majd egy torta formát (18 cm) kikenünk margarinnal (az aljába vastagabban kerüljön ), majd megszórjuk édesítővel (aki használ kókuszvirágcukrot, lehet avval is ).
Az alma cikkeket elhelyezzük benne, majd ráöntjük a piskóta masszát.
180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Majd ha megsült, és némileg kihűlt, akkor fordítsuk ki a formából.