A gesztenye az egyik legkedveltebb sütemény alapanyag, immár az Eden Premium konyhában is, mivel nagyszerűen házasítható sokféle termékünkkel, főleg a Bake-Free családdal. Ráadásul most nem csak egy, hanem kétféle B-F-t használtam ehhez a sütihez. Hát nem nagyszerű?
Tipp: az én konyhámban mindig van lesütve egy adag zsírmentes linzer keksz az ilyen esetekre. Nejlon tasakban sokáig eláll és számtalan módon fel tudom használni. Mélyhűtőben is tárolható.
Hozzávalók:
A kekszhez:
- 62 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 22 g Eden Premium eritrit
- 45 g víz
- 0,5 teáskanál rumaroma
A piskótához:
- 125 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 50 g Eden Premium ertirit
- 7 g kakaópor
- 150 g szobahőmérsékletű víz
- 1 evőkanál rumaroma
A töltelékhez:
- 125 g cukormentes gesztenyemassza
- 10 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 100 g kókuszkrém
- 5 g kakaópor
- 15 csepp Eden Premium stevia
- 1 evőkanál rumaroma
- 50 g víz
A krémhez:
- 100 g növényi margarin
- 40 g Eden Premium eritrit
- 60 g Eden Premium kókuszliszt
- 60 g kókuszkrém
- 3 csepp Eden Premium stevia
- pár csepp citromlé
- 1 evőkanál rumaroma
A tetejére:
- Eden Premium porrá őrölt eritrit (10 g)
Elkészítés:
A piskótához keverjük össze a hozzávalókat és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 25x12 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt. Keverjük össze a keksz hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd tetszőleges formával szaggassuk ki az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-15 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amikor kihűlt tördeljük apróra és keverjük össze a töltelék hozzávalóival. Keverjük össze a krém hozzávalóit is. Amint kihűlt a piskóta szeljük 2 darab lappá. Kenjük meg az alsó piskótát a krém felével, oszlassuk el rajta a kekszes tölteléket. A felső piskóta alját is kenjük meg a krém másik felével és tegyük a töltelékre krémmel lefele. Hagyjuk állni pár órát, majd a tálaláshoz szórjuk meg porrá őrölt eritrtittel. Vágjuk 10 darab egyforma szeletre.
Jó étvágyat kívánok!