-„ÚÚÚÚR ISTEN, ez életem legfinomabb grissinije, amit valaha ettem!”
-„Ahhh, ez a grissini olyan finom, mint a duda!”
Ezt annyira jó volt hallani, amikor megkóstolták. Ilyenkor érzem, hogy megtérül az a sok munka és energia, amit a lisztkeverékek fejlesztésébe fektettem. Midig is tudtam és vallottam, hogy ha valamit szívvel, lélekkel csinálok, annak meglesz az eredménye.
HOZZÁVALÓK 18 DARABHOZ:
A tésztához:
- 250 g Bake Free házi kenyér lisztkeverék
- 310 g meleg víz
- 4 g Himalája só
- 1 teáskanál pizza fűszerkeverék
A szószhoz:
- 70 g sűrített paradicsom
- Himalája só, pizza fűszerkeverék
- 40 g növényi sajt
A tetejére:
- olívaolaj
- szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk ki pár miniméter vastagságú lapra. Kenjük meg sűrített paradicsommal, fűszerezzük és szórjuk meg reszelt sajttal az egyik felét, majd erre hajtsuk rá a másik felét. Kenjük le vékonyan olívaolajjal, szórjuk meg szezámmaggal. Szeljük 18 darab vékony szeletre. Mindkét végét csavarjuk ellentétes irányba. Tegyük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és pihentessük 10 percig, közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra alsó-felső programon. Süssük készre 30 perc alatt.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.