Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy zöldborsóból bármikor bármennyi jöhet. Főleg leves formájában. Most egy kicsit variáltam rajta és extrább betétettel tálaltam. Nagy sikere volt.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
- 400 g zsenge zöldborsó (vagy mirelit)
- 1 fej vöröshagyma aprítva (tisztítva 98 g)
- fél csokor petrezselyem
- 3 evőkanál teff liszt (20 g)
- 3 evőkanál kókuszolaj (24 g)
- Himalája só ízlés szerint
- 2 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (9 g)
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4 g)
- 50 g Teff mag (szárazon mérve)
ELKÉSZÍTÉS:
Leves:
Pirítsuk meg a hagymát a kókuszolajon, majd a zöldborsót is. Szórjuk meg a liszttel, keverjük el vele, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi 1 centivel ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával. Főzzük puhára, de az utolsó rottyanás előtt tegyük bele a petrezselymet is. Botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges tegyünk még hozzá vizet.
Gombóc:
A teffet tegyük fel főni dupla mennyiségű sós vízben. Főzzük puhára fedő alatt, lassú tűzön körülbelül 10 perc alatt. Hagyjuk állni további 10 percig, majd formázzunk belőle tetszőleges méretű golyókat (nekem 6 darab golyóm lett).
1 adag leves teffgombóccal átlagos tápértéke:
291 kcal, 9,1 g zsír, 38,1 g szénhidrát, 12,3 g rost, 12,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
2 comments
Kedves Barbara,
Örülünk, hogy megtetszett a recept. Teffliszt és teffmag termékeket már nem forgalmazunk, ennek ellenére nyilvánosan hagytuk a receptet, hogy ötletet adjunk a mentes konyhához. Érdemes más gyártók teff termékei közül válogatni.
Üdvözlettel,
Gyovai Orsolya
Honnan vásároljam a teff magot ? Köszönöm !