Mona szeret kísérletezni az alapanyagokkal, ezt sokszor említette már nekünk. Az egyik ilyen kísérlet eredménye ez a finom, rusztikus küllemű gyökérkenyér.
Hozzávalók:
- 22,5 dkg Bake Free házi kenyérliszt
- 12,5 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt
- 5 dkg Bake Free Kelt tésztaliszt
- 1 ek só (himalája só)
- 7 dl Bridge kókusztej
- + olaj a kenéshez
- + lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet. Jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk, feltekerjük és csavarunk rajta. Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük, megszórjuk lenmaggal.180 fokos sütőben 60 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg kihűl, és csak utána szeleteljük.