Tudjátok biztosan, hogy nem tudok nemet mondani a családom kéréseire, még abban az esetben sem, amikor olyat kérnek, hogy készítsek el, amit én nem szeretek, vagy nem ehetek. Ez a süti most egyszerre mindkét kategóriába tartozik nálam, így nem tudok beszámolni az ízvilágáról, de bizton mondhatom, hogy finom, mert a többiek mindet elpusztították.
Hozzávalók:
- 400 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 145 g Eden Premium eritrit
- 400 g víz
- 1 narancs reszelt héja
- 50 g narancslé
- 5 g reszelt gyömbér
- csipetnyi Eden Premium fekete só
- 90 g aszalt vörösáfonya
- 90 g kandírozott gyömbér
- 2 evőkanál vanília aroma
- fahéj ízlés szerint
- 2 g kókuszolaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet, narancslevet és a vanília aromát. Simítsuk a kiolajozott formába (24 cm átmérőjű) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt szeleteljük 24 darab egyforma részre.
1 szelet gyümölcskuglóf átlagos tápértéke:
132 kcal, 0,5 g zsír, 35,4 g szénhidrát amelyből poliolok 6 g, 1,9 g rost, 1,8 g fehérje
1 szelet gyümölcskuglóf átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 29,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!