Rudolf enyhén dülledt szemekkel, meredten, kíváncsian kukksizta a sunyi módon elé helyezett hatlapos sütit. Nem tudta mi az, nem ismerte, sőt, soha nem találkozott még ezzel az édességgel. Meglepettségében be is dőlt, hogy jobban szemügyre tudja venni a csodás illatú, meglehetősen csinos, csíkos finomságot. Vagy csak a rumos teától dőlt be? Attól dülled ennyire a szeme? Kicsit kancsal is, nem? De hát olyan cuki, külön jól áll Neki ez a nézés. Szerintem tetszett Neki. A rum is, a süti is.
Hajni, bízom benne, hogy felidézheti a nagymamád által készített finomsághoz fűződő kedves, meghitt, békés emlékeidet. Kérlek, fogadd szeretettel.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 450 g Bake-Free linzer lisztkeverék + 20 g a nyújtáshoz
- 1 csomag szalakáli (15 g)
- 150 g négyszeres édesítő
- 55 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 315 g víz
- 25 g frissen facsart citromlé
- 2-3 evőkanál vanília aroma
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 300 g zsíros kókusztej (Aldis konzerves)
- 450 g víz
- 150 g négyszres édesítő
- 220 g Eden Premium barna rizsliszt
- 40 g kakaópor
- 2 evőkanál csokoládé aroma
- 200 g növényi margarin
A tetejére:
- Eden Premium porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és dolgozzuk össze alaposan. Pihentessük 10 percig, majd osszuk pontosan 6 darab egyforma részre (én lemértem). Szilikonos sütőpapíron enyhén lisztezve nyújtsuk őket vékonyra (én 24x24 cm-re) , szurkáljuk meg villával és megfordított tepsin (tehát az alja van felül) egyesével süssük meg őket 10 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel. Erős ammónia szagra számítsatok (mint hajfestésnél), az ablakokat érdemes kinyitni (legyen huzat), később ez nem fog érződni, teljesen elillan. A krémhez keverjük össze a margarin kivételével a hozzávalókat és főzzük nagyon sűrűre. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint ez megtörtént elektromos habverővel keverjük ki a szobahőmérsékletű margarint és apránként adagolva dolgozzuk össze alaposan a kakaós krémmel. A formánkat béleljük ki sütőpapírral (nekem 24x24 cm) és kenjük a krémet rétegezve a lapokra (a legfelső lapra már nem kell kenni). Csomagoljuk be légmentesen és pihentessük hűtőben egy éjszakát. Szórjuk meg a tetejét porrá őrölt eritrittel és vágjuk 24 darab egyforma szeletre.
190 kcal, 10,8 g zsír, 31 g szénhidrát amelyből poliolok 12,5 g, 2,5 g rost, 3 g fehérje