Krenn Andrea készítette ezeket a gyönyörű kakaós csigákat
Az alap receptet itt találtam, majd egy egész pici változtatással megsütöttem.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 40g por nyírfacukor
- 200g langyos víz
A töltelékhez:
- kakaó
- por nyírfacukor
- útifű maghéj liszt
- baracklekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrtam és körülbelül 10 percet pihentettem. A tölteléknél soha nem mérek arányokat, hanem kóstolgatok ma is így készült, amíg a tésztát pihentettem, addig összekevertem a kakaót nyírfa porcukorral és egy csapott evőkanál útifű maghéj liszttel. A tésztát enyhén lisztes felületen vékonyra nyújtottam, lekentem házi baracklekvárral, majd rászórtam a cukros mixet. Szorosan feltekertem és egy éles késsel csíkokra vágtam. Akinek van ideje, a feltekert tésztát egy órára tegye hűtőbe, így sokkal jobban összeáll a tészta, könnyebb lesz szeletelni és a kakaó sem folyik ki. Erre a műveletre ma nekem nem volt időm, de szerintem így elég csinosak lettek a csiguszok.