Még mindig erősen bennem él az emlék, amikor az iskolabüfében képes voltam kivárni a kígyózó sort, csak, hogy lecsaphassak egy hatalmas méretű, ám annál finomabb pogácsára. Felnőttként is megpróbálkoztam az elkészítésével, de az íze mégsem hasonlított arra a pogira. Amikor kijöttek a Bake-Free lisztkeverékek, úgy gondoltam megpróbálom velük is megsütni. Ez persze merész vállalkozás volt, hiszen nem egyszerű mentesen igazán finomakat készíteni. Isteni pogácsát sikerült sütnöm, legalábbis szerintem erre utal az, ha a családod (akik hagyományosan étkeznek) az összeset befalják. Imádom ezt a káposztás változatot, vetekszik a régi iskolabüfés verzióval!
Hozzávalók:
- 125 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 60 g savanyú apró káposzta
- 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
- 155 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 20 g pirított tökmag
- 6 g só (én elég sósan szeretem, lehet rajta csökkenteni)
- 0,5 csapott mokkáskanál füstölt őrölt fűszerpaprika
- őrölt színes bors ízlés szerint
Elkészítés:
Jó étvágyat!
Ebből a mennyiségből nekem 13 darab pogácsa lett, így 1 darab átlagos tápértéke: 53 kcal, 6 g szénhidrát, 1,6 g rost, 1,3 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.