A minap újra megkívántam a pizzát, amit legutóbb a Bake-Free házi kenyér lisztkeverékéből készítettem. Isteni lett és szuper gyorsan kész is volt. Ezúttal azonban nem kellett sietnem a konyhában, volt időm és úgy döntöttem, hogy elkészítem a pizzát a kelt tészta lisztkeverékből is. Kíváncsi is voltam milyen ízélményre számíthatok az élesztőnek köszönhetően...nos nem csalódtam. Egy finom és ropogósabb tésztát kaptam eredményül. Tényleg csak ajánlani tudom!
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
- 250 g Bake Free kelt tészta lisztkeverék
- 5 g porélesztő
- 6 g Himalája só
- 2 g kókuszvirág cukor
- 250 g langyos víz
- 1 evőkanál pizza fűszerkeverék (5 g)
További hozzávalók:
- 140 g sűrített paradicsom
- 1 evőkanál pizza fűszerkeverék (5 g)
- csipet Himalája só
- csipet őrölt fekete bors
- csipet füstölt fűszerpaprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma (40 g tisztítva)
- 3 db koktélparadicsom (57 g)
- 70 g főtt kukorica
- 1 db csiperkegomba (47 g tisztítva)
- 65 g növényi sajt
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és letakarva meleg helyen kelesszük 40 percig. Száraz felületen nyújtsuk 35x27 cm-es téglalappá és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a sűrített paradicsommal, szórjuk meg a fűszerekkel és sorakoztassuk rá a feltéteket. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A reszelt sajtot csak az utolsó 2 percben szórjuk rá. Vágjuk 9 egyforma szeletre.
Jó étvágyat!
1 szelet átlagos tápértéke:
144 kcal, 2,4 g zsír, 26 g szénhidrát, 2,7 g rost, 4 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségek), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.