Engedjétek meg nekem, hogy megosszam Veletek roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető, főzés nélküli kókuszkrém receptemet, mely villámdesszertnek is kiválóan alkalmas, valamint egy igazi gyöngyszem, mert annyira finom is, hogy szinte képtelenség abbahagyni. Viszont érdemes vele vigyázni, mert annak ellenére, hogy viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, akad benne azért némi kalória, szóval ne kanalazzátok be együltő helyetekben az egész adaggal, hacsak nem szeretnétek egy jó kis mámoros kajakómát a kebletekre ölelve elvonulni a kanapéra henyélni egy picit, mondjuk egy szép vasárnapi délutánon (igen, ezt tapasztalatból írom). Inkább tölteléknek ajánlom piskóta lapok közé, de a lehetőségek most is határtalanok, bontakozzatok ki, engedjétek szabadra a fantáziátokat és meséljétek el kommentben hogyan, miként használtátok fel.
HOZZÁVALÓK AZ ERITRITES VÁLTOZATHOZ:
- 200 g sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál Eden Premium konjac liszt (0,6 g)
- 50 g kókuszreszelék
HOZZÁVALÓK AZ ERITVIA MAX-OS VÁLTOZATHOZ:
- 200 g kókuszkrém (Aldi Asia)
- 5 g Eden Premium eritvia MAX
- 1 evőkanál vanília aroma
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál Eden Premium konjac liszt (0,6 g)
- 50 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze hozzávalókat és ha van időnk rá tegyük hűtőbe pár óra hosszára, hogy összeérjenek az ízek és a konjac liszt megfelelően besűrítse a krémet. Körülbelül 300 g lesz belőle.