Arra jöttem rá, hogy a szénhidrátcsökkentett lisztkeverék receptúrájának változását tovább lehet fejleszteni, amit meg is tettem méghozzá kétféle variációban. Életemben ilyen finom mentes kenyereket nem ettem. A kókuszos nálam jobb, mint valaha volt, a mandulás pedig……annyira pihepuha és az íze… Ráadásul így még alacsonyabb lett a szénhidráttartalmuk. Hát nem csodás? No de nem is fecsérlem tovább a szavakat, fogadjátok szeretettel!
KÓKUSZOS KENYÉR
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- 30 g Eden Premium kókuszliszt
- 440 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.
907 kcal, 11 g zsír, 131,5 g szénhidrát, 83 g rost, 25 g fehérje
157 kcal, 1,9 g zsír, 22,8 g szénhidrát, 14,4 g rost, 4,3 g fehérje
MANDULÁS KENYÉR
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája só
- 40 g Eden Premium mandulaliszt
- 420 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.
1012 kcal, 26,6 g zsír, 128,8 g szénhidrát, 71,8 g rost, 25,3 g fehérje
183 kcal, 4,8 g zsír, 23,3 g szénhidrát, 13 g rost, 4,6 g fehérje