Egy kedves fogyasztónk kérésére készült a kráter szelet, amit én egyáltalán nem is ismertem. Nem is értem, hogy nem találkoztam soha vele háziasszonyi pályafutásom alatt. Pedig ez is olyan nagy kedvencem lehetett volna, mint a boci szelet. A lényeg viszont az, hogy ez itt és most tényleg remekelt, zsebeltem rendesen a dicsérteket érte. Most hagyományos kukoricakeményítős pudingot használtam, IR-esek cukorbetegek, ez most nem nekünk való! A titok nyitja pedig az, hogy sűrűbbre, keményebbre kell főzni a pudingot (így kevesebb folyadékot használtam hozzá) és jól bele kell nyomkodni a sűrű tésztába.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 125 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos ízvilág kedvéért, kihagyható)
- 6 g kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 80 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (ne legyen hideg!)
- 1 evőkanál vanília aroma, vagy pici őrlemény
- 250 g szobahőmérsékletű víz
A pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
- 120 g Eden Premium eritrit
- 400 g cukormentes mandula ital (Joya)
A tetejére:
- 200 g cukormentes kókuszjoghurt
- 2 g Eden Premium agar-agar
- késhegynyi Eden Premium stevia por (csak óvatosan!)
Elkészítés:
Főzzük a pudingot sűrűre majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit a kakaóport kivéve keverjük össze (először nemük szerint), majd szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú formába kanalazzuk bele a felét. A másik felét keverjük össze a kakaóporral és kanalazzuk a világos tésztára, majd nagyjából egyenletesen oszlassuk el rajta. Nedves kanállal kanalazzuk bele a kihűlt pudingot, nyomkodjuk is bele. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt. A kókuszjoghurtot keverjük össze a stevia porral és az agar-agarral, vegyük ki a sütőből a sütit, oszlassuk el rajta egyenletesen és tegyük vissza még 10 percre. Amint kihűlt vágjuk 9 darab egyforma szeletre.