Annyira imádom a bagelt és számomra is érthetetlen okokból Bake-Free lisztből még nem készítettem. De, ha már rászántam magam, akkor gondoltam csavarok rajta egyet és a lehető leggyorsabb módon, megúszósan készítem el egy olyan lisztből az elsőt, melyből nem számítotok rá. Ígérem lesz „normális” bagel recept is hagyományos módon, kenyérlisztből készítve, de most annyira kis pimasz hangulatomban voltam, hogy ezt a csínyt egyszerűen nem tudtam kihagyni. Olajban sült bagel viszont eddig nem létezett (tudomásom szerint), így hát én vezethetlek be titeket ebbe a mennyei, forró élvezetbe.
HOZZÁVALÓK 5 DARABHOZ:
A bagelhez:
- 200 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 200 g langyos, cukormentes mandula ital (Joya)
- 4 g Himalája só
- fokhagyma granulátum ízlés szerint
- 10 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
A tetejére:
- 10 g bazsalikomos paradicsmszósz
- Eden Premium lenmag
- Eden Premium chiamag
- szezámmag
A töltelékhez:
- madársaláta
- kápiapaprika
- koktélparadicsom
- uborka
- cukormentes dijoni mustár
- cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
ELKÉSZÍTÉS:
A bagelhez keverjük össze a hozzávalókat (a kókuszolaj nem kell bele, az majd a sütéshez lesz) és hagyjuk 5 percig állni, majd száraz felületen nyújtsuk 1-2 cm vastagra. Formával szaggassuk 6 darabra és az ujjunkkal lyukasszuk ki a közepét. Bő, forró olajban süssük készre mindegyiket (nem kell nekik sok idő). Amint elkészültek kenjük meg a tetejüket vékonyan paradicsomszósszal és szórjuk meg ízlés szerint lenmaggal, chiamaggal és szezámmaggal. Még forrón vágjuk ketté és töltsük meg a töltelékekkel.