Az eredeti tacos kukoricalisztből készül, de mi menteskék nem arról vagyunk híresek, hogy bármilyen ételt abból készítünk el, ami az eredeti receptben szerepel, pont ezért vagyunk cuki kis menteskék. Ma a Basic kenyér lisztkeveréket választottam eme nemes feladatra és megdöbbentően jó lett az eredmény. Botrányos mennyiségben teletoltam jóféle növényi alapú finomsággal, mert hús nélkül is csodás, laktató és tápanyagokban gazdag eledelt lehet belőle varázsolni. Szaftos is, roppanós is, zamatos is, nem is kell ennél több. Biztos, ami biztos alapon készült hozzá egy jó kis kukoricasaláta (csak, hogy az érzés mégis meglegyen), ami pont olyan finom, mint az eredeti, de aki érzékeny rá, az cserélheti csicseriborsóra, akár feketebabra, vagy bámilyen átlagos, vagy akár különleges hüvelyesre.
HOZZÁVALÓK 7 DARABHOZ:
A tésztához:
- 150 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék + a nyújtáshoz 5 g
- 3 g Eden Premium útifű maghéj liszt
- negyed csomag porélesztő
- 4 g Himalája só
- 5 g cukor
- 120 g langyos víz
- 5 g olaj
A töltelékhez:
- pritaminpaprika
- uborka
- lilahagyma
- koktélparadicsom
- cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Naur Aktiv)
- friss koriander levél
A gauacamoléhoz:
- 1 darab avokádó
- 1 cikk vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél lime leve
- friss koriander levél
- Himalája só ízlés szerint
- chilipaprika ízlés szerint
A kukoricasalátához:
- 1 konzerv csemegekukorica
- 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 120 g cukormentes kókuszjoghurt
- Himalája só, feketebors ízlés szerint
- pár csepp frissen facsart limelé
- friss metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd robotgéppel dolgozzuk össze a vízzel és az olajjal. Lefedve, meleg helyen kelesszük 30 percig. Osszuk 7 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk szinte hajszálvékonyra. Száraz, forró serpenyőben süssük foltosra mindkét oldalukat. Amint kivettük a serpenyőből, azonnal hajlítsuk meg, hogy hűlés közben felvegye a formát.
A guacamoléhoz törjük pépesre villával az avokádót, majd préseljük bele a fokhagymát, keverjük hozzá az apróra vágott vöröshagymát, chilit, csorgassuk hozzá a lime levét, fűszerezzük ízlés szerint és keverjük hozzá a friss korianderlevelet is.
A kukoricasalátához csak keverjük össze a hozzávalókat.
Kenjük meg először guacalomléval a tészták alját, erre jön a kukoricasaláta, majd halmozzuk rájuk az ízlés szerint felszeletelt zöldségeket és csorgassuk meg a kókuszjoghurttal.
Utolsó lépés: fogyasszuk egészséggel!
Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:
@edenpremium_hu Tacos guacamoléval, kukoricasalátával 💃 #edenpremium #tacos #guacamole ♬ Mi Mujer Me Gobierna - En Vivo - La Banda Gorda