Annyira nem akartam megcsinálni ezt a desszertet. Minden bajom volt vele, tele voltam előítéletekkel. Biztos nem lesz jó, ki fog folyni a fagyi, vagy el fog ázni a tészta, vagy nem lesz szép és jó, szóval volt kifogás rendesen. De addig noszogattak vele a marketinges lányok, hogy mégis rávettem nagy nehezen magam, úgyhogy ez a recept megszületése az ő érdemük. És láss csodát jól működik, legalábbis én csodálkoztam rendesen, mert semmi rossz nem történt meg, amiktől tartottam, sőt, irtó jól sikerült az elejétől a végéig. A fagyi egyszerűen mesés, a piskóta pedig hozza a jól megszokott formáját, pihe-puha csoda lett az egész. Szerintem ezzel az édességgel méltóan elbúcsúztathatjuk a nyarat.
Hozzávalók 10 darabhoz:
A piskótához:
- 125 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 50 g Eden Premium eritrit
- 3 g kakaópor
- negyed csomag sütőpor (3 g)
- 20 g kókuszolaj
- 165 g víz
A fagyihoz:
- 150 g kókuszkrém (All-co)
- 20 g kókuszreszelék
- 40 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
- 2 g Eden Premium konjac liszt
- 120 g friss málna
- 1 teáskanál vanília aroma
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A fagyihoz keverjük össze az eritritet a konjac liszttel, majd trurmixoljuk össze a málnán kívül az összes hozzávalóval. A málnát csak a végén keverjük hozzá (kanállal, nem aprítóval), hogy ne színezze be teljesen és darabos maradjon. Tegyük mélyhűtőbe egy éjszakára.
A muffinhoz keverjük össze a hozzávalókat és osszuk szét 10 darab szilikonos formában. Nem kell annyi bele, mint a szokásos muffinoknál, mert meg is fog emelkedni és fagyi is fog kerülni bele. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 15 perc alatt.
Amint kihűltek a muffinok, szeljük őket ketté és töltsük meg mindegyiket fagyival. Érdemes a fagyit kicsit hamarabb kivenni a mélyhűtőből, hogy kenhető legyen. Díszíthetjük őket ízlés szerint csokival.