A tavasz első idénynövénye a medvehagyma. Amint lehet kapni zsák számra vásárolom, mert annyira sokoldalú fűszernövény. Szinte minden sós ételhez felhasználom, amíg csak tehetem. Sokszor hangoztattam már, hogy minimalista elveket vallok a receptjeimmel kapcsolatban, mert jobban szeretem, ha maga az étel adja ki sajátos ízét, nem pedig a bonyolult eljárások. Ráadásul most már minimális időt szánok a főzésre, mert a Bake-Free-vel ez is lehetséges. Nos, fogadjátok szeretettel a következő egyszerű, de annál nagyszerűbb receptemet!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 6 g Himalája só
- 120 g víz
- 30 g aprított medvehagyma
- 28 g vöröshagyma (tisztítva)
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a sót, a medvehagymát és a vizet. Száraz felületen formázzunk belőle kukacot és 3 centinként daraboljuk fel. Tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 2 perc). Szűrjük le és öblítsük át hideg folyóvízzel. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg a kókuszolajon, majd tegyük hozzá a nudlikat is. Forgassuk meg párszor, hogy átmelegedjen. Ne tévesszen meg az adag mennyisége, nagyon lakataó étel.
1 adag medvehagymás nokedli átlagos tápértéke:
291 kcal, 5,8 g zsír, 50,5 g szénhidrát, 5,1 g rost, 6,7 g fehérje
Tipp: Megszórhatjuk gluténmentes sörélesztő pehellyel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!