Tulajdonképpen adta magát ez a recept, nem kellett rajta sokat gondolkoznom, hisz a medvehagyma és a vegán túró kiváló párosítás. Nem is fűszereztem túlontúl, ez a csodás zöld növény megtette helyettem, ezért is imádom ennyire nagyon.
Hozzávalók:
A pitéhez:
- 250 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 55 g Eden Premium mandulaliszt
- 40 g kókuszolaj
- 10 g Himalája só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 220 g langyos víz
- 2 g kókuszolaj a forma kikenéséhez
A túróhoz:
- 200 g köles
- 600 g cukormentes mandula ital (Joya)
- 80 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi konzerves)
- Himalája só, Eden Premium fekete só, feketebors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- fél csomag medvehagyma (50 g)
Elkészítés:
A töltelékhez mossuk át alaposan a kölest forrófolyóvíz alatt és keverjük össze a medvehagymán kívül az összes hozzávalóval. Résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre körülbelül 15 perc alatt, majd fedjük le teljesen további 10 percre. Keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk ki akkorára, hogy beleférjen egy 28 cm-es piteformába. A formát ki, majd tegyük bele a tésztát. Szurkáljuk meg villával és előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük elő 5 percig. Kanalazzuk bele a tölteléket, simítsuk egyenletesre és süssük további 30 percig. Amint langyosra hűlt vágjuk 12 darab egyforma szeletre.